Propunerile Forței Dreptei pentru creșterea nivelului de trai a românilor

Parlamentarii Forța Dreptei (FD) au inițiat un nou proiect de lege pentru anularea majorărilor de taxe și impozite adoptate anul trecut de Coaliția PSD-PNL. Senatorul clujean Adrian Oros, liderul Forța Dreptei Cluj susține că impactul măsurilor susținute de Forța Dreptei este de aproximativ 10 miliard de lei.

Printre propuneri se regăsesc reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5%, eliminarea contribuțiilor sociale de sănătate pentru dividende și venituri din chirii, anularea majorărilor de contribuții sociale pentru PFA, activități independente și drepturi de autor și revenirea la plafonul de 12 salarii minime pe an, abrogarea supra-impozitării contractelor part-time, De asemenea, modificările fac referire la revenirea la plafonul de 1 milion de Euro pentru microintreprinderi și de 100.000 Euro pentru PFA-uri, reintroducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi cu cel puțin 1 angajat, anularea majorărilor de taxe locale pentru proprietate, clădiri rezidențiale și nerezidetiale, aplicarea unei deduceri în cotă de 40%, în stabilirea impozitului pe veniturile din chirii. Se mai propune revenirea la plafonul de 700.000 lei pentru achiziția unei locuințe cu TVA redus la 5% și anularea impozitului de 80% din diferență pentru tranzacțiile cu terenuri agricole, vândute mai devreme de 8 ani de la achiziție
O altă propunere se referă la eliminarea impozitului pe bacșiș.
„Proiectul susținut de Forța Dreptei urmărește eliminarea măsurilor anti-liberale, promovate de PSD cu sprijinul PNL, prin care sunt afectați întreprinzătorii, liber profesioniștii și mediul privat în general. Forța Dreptei este singurul partid cu adevărat liberal, care susține un mediu economic sănătos, predictibil și sustenabil, astfel încât oamenii cu spirit întreprinzător să-și poată face un rost prin muncă cinstită și prin forțe proprii”, a declarat senatorul Adrian Oros, liderul Forța Dreptei Cluj.
„Aceste fonduri trebuie să rămână în economie pentru a fi utilizate de mediul de afaceri, pentru dezvoltare economică și pentru a obține un efect de multiplicare. Azi, acești bani sunt luați de guvernul socialist și irosiți pe clientela politică, în condițiile în care au adunat deja fonduri suplimentare prin inflația scăpată intenționat de sub control. Inflație care a adus la explozia prețurilor și scăderea puterii de cumpărare a românilor. PSD și PNL și-au încălcat promisiunea făcută în fața alegătorilor de a nu majora în niciun fel taxele și impozitele. Iată că au dovedit contrariul, iar coaliția de guvernare a crescut nivelul de taxare atât la nivelul populației cât și la nivelul companiilor/IMM. Rezultatele sunt dezastruoase și îngrijorătoare. Sărăcirea populației, distrugerea economiei și îndatorarea țării”, a spus senatorul Adrian Oros.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut