Promovarea turismului la Gherla

În ciuda pandemiei și a restricțiilor sanitare impuse de autorități, activitatea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla nu cunoaște pauză, dimpotrivă, se desfășoară în același ritm ca și înainte, desigur, cu obligativitatea purtării măștii și respectarea distanțării sociale.

Managerul centrului, doamna Monica Pătac, ne-a informat și despre ultimele noutăți. O noutate care îi interesează atât pe gherleni, cât și pe străinii care vizitează orașul este editarea unui album turistic despre valorile și frumusețile vechiului Armenopolis. Inițiativa este susținută și de primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, care acum zece ani, pe timpul mandatului precedent al domniei sale, a sprijinit și apariția unei monografii despre urbea de pe Someș, ediție coordonată de prof. Câmpean Ioan. La Centrul Turistic deja se pregătesc materialele și fotografiile ce vor apărea în noul album dedicat  municipiului, un oraș binecunoscut și apreciat nu numai în țara noastră, ci și peste hotare. Numai în cursul anului trecut localitatea a fost vizitată de peste  1500 de turiști, unii venind chiar din SUA sau Israel.

Tot la începutul acestui an s-a pus și problema digitalizării obiectivelor turistice de pe raza orașului, o inițiativă  ce ar ușura mult munca celor care se ocupă de promovarea acestui important sector al vieții sociale și culturale. Ar fi o noutate pentru organizatorii turismului gherlean, preocupați permanent de promovarea obiectivelor și monumentelor arhitectonice și religioase din localitate, o așezare cu o bogată istorie și tradiții. Dovadă concretă în acest sens este numărul mare de grupuri de turiști din țară și din străinătate care în fiecare vară vizitează orașul. Pentru ei, Primăria a amenajat, în punctele principale, indicatoare în mai multe limbi cu clădirile importante ce pot fi vizitate, iar în plin centru este prezentă o hartă turistică, după care se pot orienta vizitatorii municipiului. La dispoziția oaspeților stau broșuri și ghiduri turistice în limbile română, franceză, engleză și maghiară.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla lunar găzduiește și  expoziții de artă plastică. Ne aflăm în luna februarie, dar deja se cunoaște programul acțiunilor culturale din această vară, când își va expune lucrările și cunoscutul pictor gherlean, Albin Kaczka, care revine pentru a treia oară în sala  de expoziții din  centrul orașului, o adevărată galerie de artă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut