Proiectul de parteneriat Let’s Green, Digital and Animate Rural Inclusive Territories (UP-RURAL!) a început!

Proiectul de parteneriat Let’s Green, Digital and Animate Rural Inclusive Territories (UP-RURAL!) a început!

UP-RURAL! (contract nr. 2021-1-RO01-KA220-VET-000034694) este un proiect de colaborare finanțat prin programul Erasmus+, având 7 parteneri din 6 țări – Irlanda, România, Italia, Grecia, Cipru și Spania.

Zonele rurale din Europa se confruntă cu provocări similare, schimbări demografice, conectivitate, venituri scăzute și acces limitat la servicii, oferind în același timp o serie de oportunități privind mediul, producția alimentară și culturile unice.

Acesta este un proiect de cercetare și formare care are ca scop creșterea numărului de personal instruit pentru Dezvoltare Comunitară în zonele rurale din întreaga Europă. Formarea se va concentra pe sprijinirea grupurilor dezavantajate și vulnerabile din cadrul teritoriilor partenere.

Acest proiect își propune să creeze un impact de durată în comunitățile locale prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la mediu și la tranziția către o Europă verde, digitalizată și durabilă.

Întâlnirea de lansare a proiectului a avut loc pe teritoriul Asociației GAL Napoca Porolissum, în România, în perioada 25-27 mai, unde partenerii au convenit asupra planului și calendarului de proiect. Partenerii proiectului au vizitat și Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, unde am descoperit patrimoniul cultural imaterial al regiunii.

La prima întâlnire de proiect din România au participat reprezentanți ai Ballyhoura Development ClG (Irlanda), Asociația GAL Napoca Porolissum & Edufor (România), Exeo Lab (Italia), GEInnova (Spania), Innovation Hive (Grecia), iar partenerii noștri Synthesis din Cipru au participat la întâlnire on-line.

Pe parcursul anului viitor, partenerii de proiect vor lucra la o analiză a nevoilor de formare la locul de muncă, creând un curriculum și materiale de formare, precum și o platformă de formare online.

În 2023, echipa de proiect va căuta participanți din comunitățile rurale pentru a lua parte la un program de formare a ofițerilor pentru dezvoltarea comunitară. Acesta va include un stagiu de învățare la locul de muncă de 5 zile în Irlanda.

Află mai multe pe https://up-rural.eu/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut