Proiectul de majorare a tarifelor la parcarea de la Aeroport, din nou pe masa consilierilor județeni

Consilierii județeni vor avea, joi, pe ordinea de zi, proiectul de majorare a tarifelor la parcarea Goto Parking din incinta Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Potrivit referatului ce însoțește proiectul de hotărâre, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea au intrat în vigoare încă din luna noiembrie a anului 2020 și că au rămas neschimbate în ultimii aproape doi ani.

”În acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum. Totodată, se justifică și faptul că a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”, se mai arată în solicitarea de majorare a tarifelor înaintată de societatea care deține parkingul de la aeroport.

Nu este pentru prima dată când Goto Parking aduce tema majorării tarifelor în atenția consilierilor județeni. Prima încercare a fost în în ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj din data de 27 aprilie, însă dezbaterea proiectului a fost amânată, solicitându-se comunicarea motivelor și calculațiilor care au stat la baza deciziei de actualizare a tarifelor, conform prevederilor art. 50 lit. b) din contractul de concesiune, acestea urmând a fi analizate ulterior de către comisiile de specialitate ale Consiliului Județean Cluj

În plus, atunci, consilierul județean USR Ionuț Florea a precizat în cadrul ședinței că majorarea prețurilor nu se justifică: „Riscăm să comitem o ilegalitate”, a spus acesta.

”Din analiză a reieșit că nu se justifică sub nicio formă creșterea tarifelor solicitate, ba, din contră, riscăm să comitem o ilegalitate. Potrivit contractului de concesiune, firma este obligată să aducă la cunoștința concedentului o justificare scrisă a motivelor și a calculațiilor care stau la baza deciziei sale. Ori, în adresa primită de la firma Goto Parking nu există niciun fel de calculație, doar vorbe. Atât.”

Proiectul a ajuns din nou în atenția consilierilor județeni la începutul lunii iulie, dar votul a fost amânat din nou. Motivul invocat de această dată pentru ca proiectul să nu fie supus dezbaterii consilierilor a fost o decizie pronunțată recent de Curtea de Apel Cluj prin care s-a desființat parțial hotărârea Consiliului Județean Cluj din 30.10.2020 cu privire la actualele tarife practicate de societatea Goto Parking la parcarea Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj.

„Legat de acest punct de pe ordinea de zi, vreau să fac o precizare: a existat o acțiune în instanță între firma GOTO și Consiliul Județean Cluj, care s-a soldat cu o decizie care dădea dreptate societății respective. Noi am primit această decizie, dar nu am primit încă și motivarea ei. Faptul că noi am pus pe ordinea de zi acest punct este pentru că am sperat că vom primi până la data ședinței noastre motivarea instanței. Nu am primit-o până acum, așa că eu o să vă propun să amânăm acest proiect de hotărâre până la primirea motivației instanței, lucru care cu siguranță se va întâmpla până la ședința următoare”, a explicat, în urmă cu trei luni, vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mânzat, care a condus ședința de consiliu.

Joi, proiectul va intra pentru a treia oară în dezbaterea forului județean.

Potrivit proiectului de hotărâre, Goto Parking a solicitat actualizarea nivelului tarifelor de parcare cu evoluția ratei inflației, după cum urmează:

Interval Tarif actual conform HCJ 188/2020 Tarif modificat
0 min.-5 min. gratuit gratuit
5 min. – 10 min. 1 leu 1 leu
10 min.  – 30 min. 6 lei 8 lei
30 min.  – 60 min. 9 lei 11 lei
60 min. – 120 min. 18 lei 23 lei
120 min. – 300 min. 33 lei 42 lei
300 min. – 24 ore 57 lei 72 lei
24 ore – 2 zile 121 lei 152 lei
2 zile – 7 zile 210 lei 265 lei
7 zile – 8 zile 267 lei 336 lei
8 zile – 15 zile 407 lei 513 lei

 

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut