Proiecte turistice din Transilvania finanțate cu 44 milioane euro de Fundaţia Pro Economica Alapítvány

Fundaţia Pro Economica Alapítvány, cu sediul în Târgu Mureș, a anunțat că va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

„Printr-un proces de selecţie de proiecte, au fost deja alese şi aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minimum 4 stele şi facilităţi turistice suplimentare”, se menţionează într-un comunicat al Fundației. Conform estimărilor, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 de milioane de euro.

Din cele peste 100 de proiecte finanțate de Pro Economica Alapítvány, 50 reprezintă investiţii în derulare a unor ferme şi facilităţi de procesare agricolă şi 11 reprezintă hoteluri de 4 şi 5 stele, care urmează să fie construite în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă şi totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.
Printre proiectele finanţate se numără şi un complex cu 20 de apartamente din Vărşag, din judeţul Harghita, precum şi un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureş. Facilităţile acestor cazări includ şi centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.
Sprijinul financiar de aproape 44 de milioane de euro al Fundaţiei Pro Economica Alapítvány reprezintă doar 50% din investiţia totală care urmează să se realizeze în zonă.
Fundaţia afirmă că vrea să implementeze un plan în trei etape: mai întâi finanţarea unor mici ferme de producţie agricolă, apoi finanţarea unor facilităţi de prelucrare şi procesare a materiilor prime şi, în final, finanţarea unor investiţii din zona turismului care să încheie acest lanţ de producţie, procesare şi desfacere prin integrarea serviciilor şi produselor locale în oferta lor turistică.
„Scopul nostru este să oferim comunităţilor locale sprijin pentru a dezvolta mici motoare economice, care să genereze venituri şi locuri de muncă. În contextul în care România continuă să importe foarte multe produse procesate, este important să existe un sprijin susţinut la adresa producătorilor locali şi a comunităţii, începând de la ferme, facilităţi de producţie şi terminând cu hotelurile şi infrastructura turistică”, spune Monika Kozma, director executiv al Fundaţiei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut