Proiecte de peste 1 miliard de euro, finanţate din PNRR, pentru dotarea şcolilor

Ministerul Educaţiei a lansat un apel de proiecte, finanţate prin PNRR, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a activităţilor, a declarat ministrul de resort, Ligia Deca.

„Pentru prima dată în istoria educaţiei alocăm peste 1 miliard de euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe pentru implementarea obiectivelor din proiectul „România Educată'”, a declarat Ligia Deca, luni, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că apelul finanţat prin PNRR vizează trei tipuri de investiţii.

„Digitalizarea mediilor de învăţare, unde echipăm tehnologic 3.600 de şcoli, 5.200 de laboratoare de informatică şi 909 laboratoare informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională. Al doilea tip de investiţii este cel în infrastructura şcolară pentru 75.000 de săli de clasă, 10.000 de laboratoare sau cabinete din sistemul de educaţie preuniversitar. Şi a treia investiţie vizează dotarea cu echipamente a atelierelor de practică din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic pentru 909 unităţi de învăţământ”, a afirmat Deca.

Ministrul a precizat că unităţile de învăţământ preuniversitar şi unităţile conexe din zonele defavorizate vor primi punctaj suplimentar.

Totodată, ea a menţionat că apelul deschis astăzi va fi menţinut până în data de 19 martie 2023.

„Am lăsat mai mult timp, tocmai pentru că urmează perioada sărbătorilor, iar beneficiarii eligibili sunt, evident, unităţile administrativ-teritoriale locale, precum şi alte entităţi care au şcoli în administrare „, a completat ministrul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut