Proiect de prevenire a abandonului școlar, derulat în Școala Gimnazială Luna

Școala Gimnazială Luna a anunțat, luni, demararea unui proiect de prevenire și reducere a  abandonului școlar.

„Unul din patru elevi din mediul rural abandonează școala, arată statisticile. Pentru că ne dorim ca niciun copil să nu abandoneze studiile în școala Gimnazială Luna, anunțăm demararea proiectului  «Egalitate de șanse prin educație». În cadrul acestui proiect, nu doar că vom identifica câți elevi sunt în situația de risc, dar ne vom asigura că întreg colectivul școlii se va implica activ în gestionarea situațiilor sensibile identificate. Ne dorim să reducem numărul elevilor care au absențe nemotivate și credem că vom crește procentul elevilor care vor absolvi clasa a VIII-a și se vor înscrie în următoarea etapă a învățământului. Și, nu în ultimul rând, ne dorim ca întreaga comunitate să conștientizeze această problemă, a abandonului școlar”, declară prof. Adina Maier, directorul Școlii Gimnaziale Luna și managerul de proiect.

Grupul țintă pentru proiectul „Egalitate de șanse prin educație” este constituit din 30 de elevi ai școlii, 6 cadre didactice și 3 cadre didactice auxiliare.

Proiectul este finanțat prin programul PNRR „Fonduri pentru România modernă și reformată”, valoarea finanțării fiind de 724.820 lei. Perioada de implementare  este de 36 de luni, respectiv 3 ani școlari.

Școala Gimnazială Luna funcționează ca unitate de învățământ cu personalitate juridică și are două structuri arondate, Luncani și Gligorești. Învățământul este organizat pe trei niveluri, preșcolar, primar și gimnazial, unde învață circa 340 de elevi și preșcolari.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut