Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar, implementat în șase școli clujene

Șase școli clujene se află pe lista celor 300, din întreaga țară, în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Ministerul Educației a aprobat, miercuri, prin ordin de ministru lista celor 300 de unități/ subdiviziuni administrativ-teritoriale și unități-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Practic, a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare – după cum precizează ministrul Sorin Cîmpeanu – majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțate prin PNRAS.

Cele șase școli clujene sunt: Școala Gimnazială Emil Isac și Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” din Cluj-Napoca (641, respectiv 373 beneficiari), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș (109 beneficiari), Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău (1.000 beneficiari), Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin (915 beneficiari) și Școala Gimnazială Pelaghia Roșu Mărișel (129 beneficiari).

Potrivit ministrului Educației, comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

„Pentru menținerea sănătății preșcolarilor și elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obținute în unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile legislației sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerințele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu” – precizează Sorin Cîmpeanu, adăugând că inițiativa se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

Cadrul general de derulare în anul școlar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 300 de unități de învățământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut