Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa 3 – disponibilă după 15 martie

Persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populația generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare împotriva noului coronavirus.

Gheorghiță a mai amintit că din 15 martie vor fi active liste de așteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de înscriere. Fiecare persoană înscrisă pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa și poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. Totodată, el a spus că activarea acestei liste de așteptare pe platforma online a depins de operaționalizarea celor 750 de centre din țară prevăzute în campania de vaccinare.

În contextul primirii de noi doze de vaccin în România, coordonatorul a adăugat că din 1 martie vor fi „cel puțin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”. „Vom avea zile în care vom depăși 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Gheorghiță.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut