Program prelungit de vizitare la Salina Turda

Salina Turda își va prelungi programul de vizitare cu ocazia Paștelor Catolice, au transmis reprezentanții companiei care administrează subteranul modelat de oameni.

 

„Ospitalitatea ne caracterizează și în spiritul ei, ne dorim să reușiți să ne fiți aproape cât mai mult. Pentru perioada Paștilor Catolice, ne prelungim programul de vizitare după cum urmează:

29 Martie 2024 – 2 Aprilie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic, între orele 09.00 – 18.00, cu ultima oră de acces în subteran 17.00! Vă invităm să vă bucurați de spectacolul oferit pe tărâmul magic din inima Transilvaniei! Salina Turda, subteranul care uluiește și încântă!”, a anunțat Salina Turda.

Turiștii care ajung aici au parte de o experiență de neuitat iar unul dintre obiectivele ce nu poate fi ratat este este Scara Bogaților.

„Împăratul Francisc Iosif, ultimul mare principe al Transilvaniei și împărat al Austriei, este cel despre care se spune că a coborât pe Scara Bogaților.

Din acel moment, niciunul din tăietorii în sare, sau șovagăi, cum erau aceștia cunoscuți, nu a mai avut voie să folosească această scară, ea fiind destinată exclusiv nobililor. Scara Bogaților și-a primit, astfel, numele! Ea reprezintă cea mai veche structură de lemn din Salina Turda, făcută din lemn de brad.

Scara Bogaților, amplasată în centrul Sălii de Apel, servea drept acces spre minele Terezia și Rudolf înainte de finalizarea lucrărilor la galeria de transport.

În Sala de Apel, dârele paralele, migălos tăiate în pereți de ciocanele șovagăilor, stau mărturie efortului istovitor al necunoscuților care au muncit aici de-a lungul secolelor. Itinerariul turiștilor prin Salina Turda include și Scara Bogaților, un element de structură spectaculos, al cărui prezență desăvârșește experiența de vizitare a celui mai impresionant subteran din lume.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut