Program de licență pentru studiul comportamentului animalelor, lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță lansarea, începând cu anul universitar 2023-2024, în premieră în România, a unui nou program de licență, cu predare în limba engleză – „Comportamentul Animalelor și Bunăstare”, în cadrul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii (FZB). Programul, a cărui lansare va avea loc miercuri, 15 martie, în cadrul unui seminar internațional organizat la USAMV, va avea o durată de patru ani, iar absolvenții vor deveni specialiști în comportamentul și bunăstarea animalelor.

Această calificare este una europeană, regăsindu-se în standardele ocupaționale europene (ESCO) și fiind cerută de reprezentanți ai pieței muncii din România. Unicitatea acestui program de licență constă în abordarea multi și interdisciplinară de transmitere a cunoștințelor teoretice și practice din domenii ca: etologie, psihologie animală, genetică comportamentală, bunăstarea tuturor categoriilor de animale din perspectiva standardelor internaționale, emoții și cogniții la animale, intervenții asistate de animale și multe altele”, precizează decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, prof. dr. Daniel Dezmirean.

Prima ediție a Seminarului Career Paths in Animal Behavior, Welfare and Human-Animal Interactions”, în cadrul căruia va fi lansat și noul program de licență (ora 11:30, Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca) se va derula cu participare gratuită, fizică sau online, iar studenții vor asista la prelegeri ale unor experți recunoscuți la nivel mondial (prof. Dennis C. Turner, din Elveția, unul dintre liderii mondiali în studiul comportamentului felinelor și în cercetările din domeniul intervențiilor asistate de animale și cercetătorul Marco Adda, din Elveția, specializat în studierea comportamentului câinilor liberi și în domeniul antrozoologie).

La Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a USAMV Cluj-Napoca se derulează, începând din 2021, și programul de masterat Ethology & Human-Animal Interactions”, tot cu predare în limba engleză și care a reprezentat, de asemeni, o premieră națională la momentul lansării.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut