Program de 3,2 miliarde euro pentru investiții în agricultură

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anunțat la Cluj-Napoca, vineri, că în luna iunie va fi lansat un program de investiții pentru agricultură în valoare de 3,2 miliarde de euro.

„Chiar dacă avem un an cu precipitații, trebuie să ne gândim și la securitatea alimentară. Vreau să anunț programul de investiții în agricultură de 3,2 miliarde de euro pe care îl vom lansa în iunie. După cum bine știți, Politica Agricolă Comună pentru 2021-2027 va începe în 2023, dar pentru acești ani de tranziție avem alocați 6,2 miliarde de euro. Trei miliarde sunt pentru plăți directe, iar 3,2 miliarde sunt pentru investiții în activități agricole. Am încercat ca prin aceste măsuri să prindem exact acele nevoi pe care agricultura românească le are, începând cu fărâmițarea proprietăților, creșterea puterii în lanțul valoric al producătorilor, stimularea asocierii economice între micii producători, creșterea dezvoltării piețelor locale și promovarea produselor tradiționale, managementul situațiilor de risc și întinerirea personalului care lucrează în agricultură. Săptămâna viitoare vom începe dezbaterile pentru fiecare măsură în parte astfel încât fermierii și cei care doresc să aplice să fie informați la timp iar cele 3,2 miliarde de euro să fie absorbite”, a spus Adrian Oros.

Ministrul a mai spus că în perioada următoare ministerul pe care-l conduce va acționa pentru ca tot ce a fost propus în Programul Naționale de Redresare și Reziliență să fie acceptat.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut