Profitul TeraPlast l-a depășit pe cel de anul trecut

Grupul TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% faţă de profitul net înregistrat în primele trei trimestre ale anului anterior.

Bursa de Valori Bucureşti a anunțat că cifra de afaceri a TeraPlast a crescut până la 415 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, cu 46% mai mult faţă de cifra de afaceri de 310 milioane de lei înregistrată în primele 3 trimestre din 2020. În primele 9 luni ale anului, profitul operaţional a crescut cu 37%, la 50,5 milioane de lei, faţă de cele 36,8 de milioane de lei înregistrate ca profit operaţional în primele trei trimestre din 2020.

Conducerea grupului analizează noi oportunităţi de dezvoltare prin investiţii sau prin operaţiuni de achiziţie care să genereze creştere pe termen lung pentru companie pe segmentul ambalajelor flexibile, dar nu numai. Directorul financiar al TeraPlast, Ioana Birta, a precizat că grupul se află în etapa finală a punerii în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile.
Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut