Profit de peste o jumătate miliard lei pentru Banca Transilvania

Grupul Financiar Banca Transilvania a anunțat un profit net consolidat de 656,33 milioane lei în primul trimestru din acest an, din care cel al băncii este de 581,26 milioane de lei.

Activele Grupului au ajuns, la finalul primului trimestru, la 110,9 miliarde de lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde de lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde de lei, din care 64,22 miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 miliarde de lei depozitele companiilor.
Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu circa 75 milioane de lei la profitabilitatea Grupului. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie. Rata expunerilor neperformante este de 3,73% la 31 martie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%. Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat. Fitch Ratings a menţinut ratingul BT pentru finanţări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul „bb+”.

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM de aproximativ 17,8 miliarde de lei. BT a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit. Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea.

„Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană. Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei. Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut