Profesorii nu s-au răzgândit. Grevă în școlile clujene

După ce, la mijlocul săptămânii trecute reprezentanții mai multor federații sindicale din învățământ au pichetat sediul Guvernului, al Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal, fără ca aceste acțiuni să ducă la o rezolvare a cererilor cadrelor didactice, miercuri va fi declanșată o grevă de avertisment cu încetarea activității, timp de două ore.

Se merge înainte, din păcate, cu greva de avertisment, vom vedea efectul mâine. Ne-au venit confirmări ca mare majoritatea școlilor vor intra în grevă. Dacă nu se va întâmpla ceva pozitiv în sensul rezolvării revendicărilor noastre, vom vedea dacă lumea este hotărâtă să meargă mai departe, spre greva generală, pe care nu ne-o dorim, dar dacă ne forțează guvernanții, asta vom face. Rămâne de văzut ce rezultat va avea această acțiune și care sunt opțiunile colegilor noștri.”, spune Lucia Cojocaru președintele Filialei Cluj a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

O eventuală detensionarea a situației ar putea avea loc la întâlnirea anunțată de Guvern cu sinicatele din Învățământ. ”Ultima promisiune a fost făcută săptămâna trecută, la întâlnirea de la Guvern cu confederațiile sindicale, unde primul ministrul le-a spus colegilor noștri că săptămâna asta va avea loc o întrevedere cu sindicatele din Învățământ și Sănătate. Poate că după acest semnal pe care îl vom da miercuri, o să se țină de cuvânt.”, a mai spus Luciua Cojocaru.

Tot pentru miercuri, este anunțat și un alt protest, cel al angajaților din Institutul Național de Statistică, care vor picheta sediul PSD. Ei susțin că acţiunea de la sediul PSD va continua cu proteste similare la celelalte partide, în ordine descrescătoare a reprezentanţilor în Parlamentul României. Ca și cadrele didactice și statisticienii sunt nemulțumiți pentru că nu se aplică majorările salariale prevăzute în Legea 153.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut