Profesorii clujeni cer să fie prioritizați în procesul de vaccinare, așa cum li s-a promis

Dascălii clujeni au purtat, marți, un dialog pe tema neajunsurilor din educație, cu reprezentanți ai Prefecturii Cluj.

Nemulțumirile lor au fost cuprinse într-un memoriu trimis la Instituția Prefectului încă din 21 ianuarie. Printre acestea se numără neacordarea majorărilor salariale, nedecontarea navetei în mediul rural, și mai ales în zonele greu accesibile, dar și faptul că nu au fost prioritizați în cea de a doua etapă de vaccinare împotriva coronavirusului, așa cum li s-a promis. În ședința de ieri, profesorii au mai cerut și desființarea centrelor de vaccinare amenajate în sălile de sport ale școlilor.

În urma memoriului înaintat de Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar clujean (SLIPC), s-a decis convocarea ședinței Comisiei de Dialog Social. „Ne-am întâlnit în această ședință, unde am prezentat nemulțumirile slariaților din învățământul preuniversitar. Pe lângă problemele enumerate în memoriul înaintat am mai solicitat discutarea despre centrele de vaccinare din sălile de sport din cadrul unităților de învățământ, dorim să fie desființate, în urma solicitărilor venite de la colegii noștri, să se găsească alte spații. Acolo se desfășoară atât

activități care țin de programul nostru, cât și activități competiționale care sunt ale echipelor de performanță din cadrul școlilor sportive.

Am mai semnalat și am atras atenția asupra prioritizării personalului din învățământ la vaccinare, mai ales că se dorește ca din 8 februarie să fim fizic, în școli. Am mai semnalat problema decontării navetei mai ales în zonele mai greu accesibile, Mărișel, Beliș, Gârbău.

Subprefectul Zoltan Gyorke ne-a asigurat că revendicările și memoriul vor fi transmise atât Ministerului Educației, cât și Guvernului României, iar problemele din teritoriu, cum ar fi cea referitoare la sălile de sport, se vor discuta cu primăria și Comitetul de Urgență”, a declarat liderul SLIPC Lucia Cojocaru.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut