Profesii bine cimentate: proiect dedicat tinerelor, la început de carieră tehnică

Tinerele studente vor avea posibilitatea să descopere industria cimentului, interacționând cu profesioniști din domeniu, în cadrul proiectului „Profesii bine cimentate”, lansat de Holcim România, împreună cu partenerii din cadrul organizației nonguvernamentale Școala de Valori.

Proiectul, care se va desfășura în perioada aprilie – octombrie 2021, vizează participarea a  90 de studente de la facultăți de profil tehnic – cu specializări precum Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră și Geologie -, din București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Petroșani și Câmpulung. Potrivit celor anunțate de inițiatorii proiectului, participantele vor beneficia de: 4 webinarii online susținute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul și importanța diversității de gen în acest domeniu; 5 ateliere de dezvoltare personală, care vor aborda teme precum: intraprenoriat, inteligență emoțională, branding personal, comunicare și creativitate; 5 ateliere de dezvoltare profesională, cu sesiuni tehnice pe specializări precum mecanică, chimie sau automatizări și studii de caz, aplicate. Acestea vor fi organizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Grupului Holcim Romania.

„În ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai mulți experți de gen feminin, atât în poziții de execuție, cât și în roluri de management, în special datorită impactului pe care îl au în dezvoltarea societății. Prin intermediul acestui proiect încurajăm diversitatea de gen, oferind posibilitatea tinerelor talentate să descopere și chiar să construiască cariere de succes în industrii tehnice, precum cea a producției de ciment, în care activăm noi”, declară Alina Cristea, manager CSR și Proiecte educaționale, în cadrul Grupului Holcim România.

La finalul proiectului, 10 dintre participante vor avea posibilitatea de a urma un program de mentorat și internship, timp de 3 luni, la fabricile de ciment Holcim din Aleșd și Câmpulung.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut