Produse expirate, vitrine frigorifice cu mucegai și jucării periculoase la Cămărașu

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a verificat operatorii economici din localitatea Cămărașu, rezultatul fiind aplicarea unor amenzi de 95.000 lei.

Chiar de Ziua Armatei, două echipe de comisari au controlat, în cadrul campaniei ”Academia Comisarilor”, firmele SC Oprisorel SRL, SC Cris&TR Benz SRL (două puncte de lucru), SC Viforeana Impex SRL, SC Pompi Unic Impex SRL (două puncte de lucru) și SC Rodilev SRL, toate din Cămărașu. În urma controalelor au fost constate mai multe neregului, printre care comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită, vânzarea de produse cu modificări organoleptice, comercializarea unor materiale de construcții cu termen de valabilitate depășit, folsirea unor vitrine frigorifice insalubre, cu mucegai, rugină și gheață în exces, vânzarea de jucării periculoase notificate pe sistemul rapid de alertă Rapex de țări membre ale Uniunii Europene și, nu în ultimul rând, utilizarea de mobilier degradat, grupuri sanitare cu pereți degradați, cu chiuvetă și vas de toaletă sparte.

În consecință, echipa de control, au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 95.000 lei și 4 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare 35 kg de produse și a 48 de jucării periculoase, în valoare de circa 4.500 lei. De asemenea a fost oprită definitiv de la funcționare o vitrină frigorifică.

Comisarii au mai identificat produse textile cu suspiciuni de contrafacere, care vor fi notificate pe sistemul rapid de alertă RAPEX, și care au fost oprite definitiv de la comercializare.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut