Produse direct de la producător în magazinele clujene

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a anunțat că, după prima lună de când a repornit activitatea, a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative și producători agricoli și că un prim poiect pilot va demara în județul Cluj împreună cu magazinele locale.

Conform anuntului, în ultima lună, au fost încheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obținute de producătorii români. Casa Unirea afirmă că a facilitat, până în prezent, livrarea către rețeaua de retail de legume – fructe (cartofi alb si roșu, dovleac plăcintar, varza albă și roșie, morcov, ridichi negre și sfeclă roșie, prune uscate), precum și de produse de băcănie (dulceață de dovleac, dulceață de gutui, pastă de măceșe, fasole boabe în saramură). Pentru valorificarea producției românești Casa Unirea a încheiat până la această dată parteneriate cu Carrefour, Metro și Penny, iar, de săptămâna viitoare, se vor alătura demersului lanțurile comerciale Kaufland și Profi.

Livrările de produse agroalimentare către marile lanțuri de magazine din România vor continua în perioada următoare. În vederea valorificării produselor locale pe lanțul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuții cu reprezentanții rețelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obținute pe plan local de magazinele din zonă va fi demarat în județul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii țări.

Pe lângă accesul produselor românești în hypermarketuri și în rețelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociază cu reprezentanții retailerilor pentru a le pune la dispoziție producătorilor spații din parcările hypermarketurilor pentru organizarea de târguri și piețe volante la sfârșitul săptămânii, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea să achiziționeze produsele românești direct de la producători.

Casa susține că primește zilnic pe adresa oficială de email oferte de la producătorii români interesați de această inițiativă de promovare a produselor românești și de creștere a consumului produselor agroalimentare obținute pe plan local.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut