Problema parcărilor de mașini în atenția edililor gherleni

Gherla nu este un oraș mare, dar în ciuda acestui fapt, locurile de parcare pentru mașini dau dureri de cap autorităților locale.

La ultima ședință a Consiliului Local au fost discutate toate aceste probleme legate de spațiile de staționare a autoturismelor pe raza orașului, întocmindu-se și un proiect în acest domeniu. Se dorește amenajarea unor parcări de utilitate publică pe str. Bobâlna – partea dreaptă. Tronsonul respectiv este situat pe DN1C, de la intersecția cu Piața Libertății și până la imobilul cu nr. 20. Pentru amenajarea parcărilor, se propune desființarea fâșiilor plantate aflate la limita trotuarului și reducerea lățimii trotuarului, fără a afecta condițiile optime de circulație pietonală. Parcarea se va realiza astfel încât să nu afecteze utilitățile publice din zonă și accesele existente la imobile.

Amenajarea unui nou loc de parcare în plin centru va descongestiona staționările de mașini pe trotuarele de pe strada principală, iar pietonii nu vor mai fi puși în pericol pe spațiile rezervate lor.

În ultima perioadă, pe raza municipiului Gherla au mai fost amenajate parcări noi pe strada Clujului, pe strada Andrei Mureșanu și în vecinătatea Tribunalului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut