Principesa Margareta, Doctor Honoris Causa al USAMV

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a primit, miercuri, la Cluj-Napoca, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). În discursul său, Principesa Margareta a subliniat că familia regală a privit educaţia drept una dintre datoriile ei constante.
„Accept cu bucurie şi speranţă titlul de Doctor Honoris Causa. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care ne-o faceţi familiei mele şi mie. Văd generosul vostru gest ca pe un omagiu adus predecesorilor mei şi Coroanei Române. Familia regală a privit educaţia drept una dintre datoriile ei constante. De-a lungul istoriei noastre moderne şi contemporane, familia mea a ajutat fiecare generaţie să cunoască, să studieze, să creadă în educaţie şi cultură, demnitate şi competenţă, să cultive patriotismul şi devotamentul faţă de naţiune. Mă adresez vouă cu mulţumire pentru tot ce s-a realizat în această universitate, cu convingerea că studenţii voştri vor duce mai departe răspunderea pentru prezentul şi viitorul României. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, la ceremonia de acordare a titlului.
La rândul său, rectorul USAMV, prof dr Cornel Cătoi, a spus că este un privilegiu să o omagieze pe Custodele Coroanei Române, în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia Casei Regale a României la independenţa, întregirea şi modernizarea ţării,
„USAMV are privilegiul să omagieze azi pe Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia Casei Regale a României la independenţa, întregirea şi modernizarea ţării, precum şi de aleasă preţuire pentru continuarea asiduă a acestei nobile misiuni asumate şi dătătoare de speranţă ca actual suveran al Casei de România”, a spus rectorul USAMV Cluj.

De asemenea, el a amintit că în urmă cu 90 de ani, tot în octombrie, mai exact in 27 octombrie 1932, Regele Carol al II-lea împreună cu viitorul rege Mihai I al României au înnobilat festivitatea de inaugurare a acestei clădiri şi aule.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut