Primul discurs al noului rege al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a promis vineri să-i servească pe britanici întreaga sa viaţă, reluând angajamentul luat de defuncta sa mamă, Elisabeta a II-a, la împlinirea a 21 de ani, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Reînnoiesc în faţa voastră acest angajament de serviciu de-a lungul întregii vieţi”, a declarat Charles al III-lea în cadrul primei sale alocuţiuni ca suveran.

Primul discurs al lui Charles al III-lea către naţiune a prilejuit un omagiu vibrant către regina defunctă.

„De-a lungul vieţii ei, Maiestatea sa Regina – iubita mea mamă – a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi familia sa, şi avem faţă de ea cea mai sinceră datorie pe care o familie o poate avea către mama sa”, a spus el.

Regele a spus că mama sa s-a angajat să-şi dedice viaţa „serviciului poporului ei” la împlinirea vârstei de 21 de ani, în 1947.

„Asta a fost mai mult decât o promisiune: a fost un profund angajament personal care i-a definit întreaga viaţă. A făcut sacrificii pentru datorie”, a mai afirmat Charles al III-lea.

„Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu au dat niciodată înapoi, în vremuri de schimbare şi de progres, în vremuri de bucurie şi sărbătoare şi în vremuri de tristeţe şi pierdere”, a mai afirmat el.

„Cum a făcut însăşi regina cu un devotament atât de indefectibil şi eu mă angajez solemn, de-a lungul timpului rămas pe care Dumnezeu mi-l acordă, să respect principiile constituţionale aflate în inima naţiunii noastre”, a spus el.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut