Primire călduroasă, în pragul sfintelor sărbători (Video)

Elevii Colegiului Național George Coșbuc din Cluj-Napoca au avut parte de o primire inedită la sosirea la școală atunci când, vineri dimineața, unul dintre portarii instituției, Magda Macedon, i-a întâmpinat interpretând la acordeon colindul O, ce veste minunată, pe platoul din fața colegiului.

Magda Macedon a învățat să cânte la acordeon și la saxofon în mod autodidact. Din inițiativă proprie, acesta s-a gândit că, în perioada premergătoare sfintei sărbători a Nașterii Domnului, ar fi binevenit să îi aștepte dimineața pe elevi cu câte o colindă. Atât cadrele didactice, cât și copiii și părinții care se aflau de față i s-au alăturat și au cântat împreună.

„A fost o surpriză frumoasă pe care ne-a făcut-o tuturor și sperăm să-l întâlnim și în celelalte zile când va fi de servici. Am înțeles că va mai veni marți dimineața. Alături de doamnele profesoare de muzică, limba română și religie, noi pregătim un mic spectacol de colinde miercuri, în pauza mare, pentru profesorii școlii și l-am invitat să fie și el alături de noi cu acordeonul și cu saxofonul”, a transmis pentru Făclia directorul Colegiului Național George Coșbuc, Horațiu Popa Bota.

Perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă a adus multe acțiuni frumoase pentru elevii și dascălii de la „George Coșbuc”, merită amintite acțiunile caritabile îndreptate spre casele de copii și azilurile de bătrâni sau participarea la Festivalul de colinde „Nașterea Domnului nost” organizat în comuna Tarna Mare, ediția a XI-a.

O inițiativă deosebită a fost și deplasarea, în weekend-ul trecut, la un internat social de la Mănăstirea Piatra Fântânele, Pasul Tihuța, împreună cu dna învățătoare Sabău Bianca. Acolo se află în îngrijire 34 de copii.

„Eleva noastră, Rednic Natalia, a fost premiată la Gala „10 pentru Cluj” pentru implicarea în acțiuni cu caracter umanitar din anul precedent”, a mai adăugat directorul CN George Coșbuc.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut