Primii fulgi de zăpadă, primele acțiuni de deszăpezire, la Gherla

La începutul săptămânii şi în municipiul Gherla a apărut prima zăpadă din acest an.

Luni. la primele ore ale dimineţii, edilii oraşului au şi luat primele măsuri de degajare a zăpezii. Directorul SC ADP SA din localitate, Genel Mureşan s-a aflat şi el la datorie, coordonând activitatea de deszăpezire pe raza municipiului. Unitatea are în dotare 7 maşini şi utilaje de specialitate, din care 4 tractoare dotate cu lamă. Acestea au ieşit în pieţele şi pe străzile urbei încă pe întuneric, iar în zorii zilei de luni o parte a carosabilului a şi fost curăţat.

Prima dată s-a acţionat în punctele aglomerate din zona centrală, la gara CFR, la autogară şi în jurul pieţii agroalimentare. Străzile Liviu Rebreanu şi Mintiului au fost curăţate de utilajele aparţinând societăţii Drumuri Judeţene, având în vedere că ele duc spre comunele Fizeşul Gherlii şi Mintiu Gherlii. Gherlenii au lucrat pe aleile blocurilor din cele trei cartiere de locuinţe, dar şi pe aleile parcului mare. De asemenea, personalul societăţii a fost prezent la degajarea zăpezii în părculeţul din centru şi de pe lângă trotuare.

Temperaturile de afară nefiind sub 0 grade, până la orele amiezii o parte a zăpezii s-a topit, însă măsurile de curăţire rămân valabile în perioada următoare, când în anumite regiuni ale ţării se anunţă noi ninsori.

După cum ne-a informat directorul SC ADP SA Gherla, Genel Mureşan, sunt depozitate 100 tone nisip, 35 tone sare şi 8 tone clorură de sodiu, cantităţi de materiale antiderapante necesare întreținerii domeniului public în această iarnă. În cele mai aglomerate zone ale oraşului şi la intersecţii au fost amenajate mici containere cu sare şi  nisip.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut