Primele pensii mărite au ajuns deja în județul Cluj

Casa Județeană de Pensii anunță seniorii din județul Cluj că a început plata pensiilor mărite încă din săptămâna trecută.

Potrivit directorului executiv al instituției, Mariana Sălciuan, drepturile bănești privind plata pensiilor  pe prima lună a noului au fost  transmise  de  Casa Națională de Pensii Publice București către Poșta Română, pentru pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal, și băncilor cu care există convenții de plată  pentru pensionarii care au optat pentru plata pensiei în cont bancar. Cupoanele de pensie au fost transmise Poștei Române  prin Casa Națională de Pensii Publice București

Perioada calendaristică a plății pensiilor este identică , la fel ca și în anii anteriori, respectiv  perioada 1-15 ale lunii pentru plata pensiilor prin mandat poștal  și după data de 14 ale lunii pentru plata pensiilor  în cont bancar.

Mariana Sălciuan, director executiv Casa de Pensii Cluj

Pe cuponul din luna ianuarie a acestui an este evidențiat cuantumul pensiei majorat  cu noua grilă a valorii unui punct de pensie, dar și ajutorul financiar acordat în conformitate cu OUG 168/2022 ( pentru persoanele care întrunesc condițiile conform actului normativ mai sus menționat).

În luna ianuarie 2023,  126.731 de pensionari din județul Cluj au beneficiat de ajutor financiar acordat în conformitate cu OUG 168/2022, și 175.675  de pensionari au beneficiat de majorarea pensiei prin creșterea valorii punctului de pensie în conformitate cu  OUG 168/2022.

De asemenea, potrivit Casei Județene de Pensii Cluj, veniturile din pensii aferente lunii ianuarie 2023 au crescut, față de luna decembrie a anului 2022, cu majorarea valorii punctului de pensie, respectiv 12,5%.

Cât privește o posibilă nouă creștere a valorii punctului de pensie în decursul acestui an, conducerea instituției ne informează că nu are încă astfel de informații, precizând că modificarea valorii punctului de pensie se realizează în baza unui act normativ promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial al României.

Dumitru. Vatau

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut