Primarul Emil Boc susţine că nu vrea să treacă la PMP

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susţinut ieri, în cadrul conferinţei de presă săptămînale, că nu intenţionează să profite de ordonanţa de urgenţă pe care Guverul Ponta a anunţat-o – cea care ar asigura „migraţia legală” a primarilor -, pentru a pleca din PDL şi a se înscrie în PMP. Cu toate acestea, edilul şi-a reafirmat susţinerea pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a liderului PMP, Elena Udrea, spunînd chiar că există posibilitatea de a fi implicat în campania electorală a acesteia, însă precizînd că este prea devreme pentru a da amănunte.

Întrebat de jurnaliştii clujeni de ce şi-a schimbat opţiunile de susţinere a candidatului la preşedinţie către Elena Emil-Boc-30Udrea, după ce afirmase ferm că îl va susţine pe Klaus Iohannis, Boc a răspuns: „La acea vreme nu erau anunţaţi toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale. Elena Udrea fost un membru în Guvernul pe care l-am condus. Dintre toţi candidaţii pe care îi avem în acest moment o cunosc cel mai bine, ştiu că are experienţă administrativă. Proiectele pe care le-a realizat stau mărturie în acest sens, ştiu că poate fi un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta şi această campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta”, a precizat Emil Boc.

În ceea ce priveşte declaraţia publică făcută de preşedintele PDL, Vasile Blaga, în care îi sugera primarului Boc să demisioneze din PDL, fostul preşedinte al democrat-liberalilor a mai precizat că nu a avut nicio discuţie personală cu Blaga, referitoare la ieşirea sa din partid. Mai mult, Boc a criticat intenţia Executivului de emitere a OUG privind migraţia primarilor – deşi aceasta i-ar da posibilitatea să se alăture partidului condus de Elena Udrea, fără a fi nevoit să renunţe la fotoliul de primar -, spunînd că aceasta arată clar intenţia social-democraţilor de a atrage sprijin pentru campania electorală. „Este o formă de atragere a primarilor din Opoziţie la Putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Pentru că, de fapt, asta este miza acelei ordonanţe, de a putea duce cît mai mulţi primari la PSD în an de campanie electorală”, a subliniat fostul premier.

A.S.

Articole din aceeasi categorie