Primarul Emi Boc îi îndeamnă pe clujeni să se vaccineze, în continuare

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a atras atenția, la începutul ședinței de Consiliu Local asupra importanței vaccinării, în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus a tot crescut.

„La Cluj, avem două avantaje, o rată bună de vaccinare, poate cea mai bună din România, o rată de 53,88 % persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Cu siguranță, asta ne plasează pe primul loc în România, dacă ținem cont și de persoanele care au trecut prin boală, cu siguranță ne apropiem de 60%, ceea ce ne ajută ca și comunitate să nu facem forme grave de Covid-19, și prin asta, să rămână mai multe locuri la Terapie Intensivă pentru cei care nu sunt vaccinați dar fac forme grave. Aceasta este partea plină a paharului, gradul mare de vaccinare, combinat cu un grad destul de mare de vaccinare cu doza a treia, acum la început de proces de vaccinare cu această doză trei.

Conform informațiilor primite, ne îndreptăm, după o ușoară creștere în această săptămână, spre o fază de platou, la Cluj, Ceea ce ne spun experții e că la Cluj, faza nu este extrem de accelerată, așa cum e în alte orașe, și încet, dar sigur ne îndreptăm spre această fază de platou. Nu încă, cel mai probabil începând cu săptămâna viitoare. Vom vedea unde se va stabiliza”, a spus Emil Boc.

Primarul a mai precizat că municipalitatea nu a închis niciodată niciun centru de vaccinare, ci dimpotrivă, și i-a invitat pe clujeni să se vaccineze.

„Dragi clujeni, mesajul meu este unul simplu, pe care îl transmit de altfel, toți specialiștii. Vaccinarea este singura cale pentru a evita îmbolnăvirea noastră gravă și a ajunge la Terapie Intensivă. Lucrurile devin tot mai clare, peste 92% din cei care ajung la Terapie Intensivă sunt nevaccinați, peste 95% dintre decese sunt la persoane nevaccinate. Covid -19 este în preajma noastră, iar decizia de sănătate e la noi. Vrem să facem o formă ușoară, suportabilă, asemenea unei răceli tratabilă acasă, dacă ne vaccinăm, sau nu ne vaccinăm și ajungem la Terapie Intensivă cu un drum cu sens unic, de multe ori, din nefericire. Ne bucurăm că la Cluj avem conștiință civică, ne apropiem de media europeană, chiar dacă nu suntem la nivelul Danemarcei sau Portugalie, ca procent de vaccinare.

Fakenews-ul care a invadat piața democratică a dus, din nefericire, la foarte multe decese. Trăim în democrație și libertatea de exprimare este garantată, dar rațiunea trebuie să prevaleze în orice situație în democrație”, a mai subliniat Emil Boc.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut