Primarul comunei Buza poartă grija copiilor

Sosirea primăverii a impulsionat activitatea edililor comunei Buza. Cel puțin la nivelul proiectelor se observă atmosfera de lucru. Dar, după cum îi cunoaștem pe cei care conduc destinele localității de pe Câmpie, când pun ceva pe hârtie, pun și în practică.

Așa s-a întâmplat anii trecuți cu reabilitarea străzilor și cu demararea lucrărilor de introducere a apei potabile. În acest an primordială este modernizarea clădirii ce adăpostește Școala Gimnazială și construirea unei noi grădinițe.

La Școala cu clasele I-VIII, acum doi ani au fost schimbate toate ușile și geamurile la sălile de clasă, urmând ca în perioada următoare să fie reparat acoperișul. Va fi montată o  centrală termică, ținând cont că până în prezent încălzirea spațiilor școlare s-a realizat prin convectoare. Iată că după foarte mulți ani de stagnare în reabilitarea școlii, în acest an elevii și preșcolarii din Buza vor dispune de condiții mult mai bune. Toată clădirea din centrul satului va arăta ca nouă, grupurile sociale fiind mutate în interior, apa potabilă fiind asigurată încă de anul trecut.

Paralel cu această investiție, administrația locală va continua extinderea conductei de apă. După cum ne-a declarat zilele trecute primarul comunei Buza, Czéger István, până  acuma apa este asigurată pe o lungime de 9 kilometri, dar proiectul inițial prevede 29 kilometri. Lunile următoare vor fi continuate lucrările, astfel că de apă potabilă vor beneficia și locuitorii de pe celelalte străzi.

Edilii comunei pot spune că pe raza centrului de comună ulițele laterale și străzile principale sunt asfaltate, urmează ca și drumul județean Țaga –  Buza să fie reabilitat, asta, desigur, din fondurile Consiliului Județean. În ultimii ani pe acolo se circula anevoios din cauza gropilor (adevărate… cratere!). A sosit timpul ca și pe ruta respectivă deplasarea mașinilor să decurgă fără probleme.

În ultimii ani, la Buza a fost reamenajat Căminul Cultural și Dispensarul medical, iar la marginea satului a fost dată în folosință o modernă bază sportivă dotată cu toate anexele (vestiare și tribune),  spre bucuria tinerilor, mari amatori de sport și de mișcare.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut