Primarii vor bani de la Guvern pentru organizarea centrelor de vaccinare

Asociația Municipiilor din România, condusă de primarul Emil Boc, cere Ministerului Sănătății să asigure resursele financiare pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare

Asociația Municipiilor din România acuză Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, că ignoră principiul potrivit căruia nu se pot stabili atribuții în sarcina administrației publice locale, fără o alocare financiară corespunzătoare.

Astfel, Asociația cere Ministerului Sănătății, ca în proiectul de OUG pe care l-a inițiat să asigure resursele financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea  centrelor de vaccinare și totodată, să asigure sumele pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar. //

„ Asociația Municipiilor din România arată faptul că bugetele administrațiilor publice locale se vor adopta la 45 de zile de la adoptarea legii bugetului de stat pentru anul 2021 ( cel mai probabil martie, aprilie, 2021). De asemenea, cheltuielile aferente procesului de vaccinare transferate fără resursă financiară în sarcina administrațiilor publice locale vor împiedica administrațiile locale să asigure finanțarea corespunzătoare a altor obligații și servicii legale oferite cetățenilor.

Asociația Municipiilor din România reafirmă implicarea pragmatică a primarilor în susținerea și operaționalizarea procesului de vaccinare pe care îl consideră de interes național, de protejare a sănătății publice și extrem de important în procesul de revenire la starea de normalitate pe care am avut-o înainte de pandemie”, se arată într-un comunicat de presă.

În egală măsură, aceasta solicită Ministerului Sănătății asumare de responsabilități, nu doar transfer de atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut