Primăria Gherla protejează pietonii

Zilele trecute, pe străzile municipiului Gherla maşinile de pompieri circulau mai des ca altădată. Cineva neavizat ar fi putut crede că s-au înmulţit incendiile, din fericire, însă, a fost vorba despre altceva.

La iniţiativa primarului, pompierii au sărit în sprijinul pietonilor (dar, nu numai al lor, fiindcă nici carosabilul nu a scăpat de „furia” zăpezii), curăţind acoperişurile caselor şi instituţiilor publice din zona centrală a oraşului de ţurţurii formaţi de-a lungul clădirilor. Astfel, edilii urbei au dorit să-i scape pe locuitorii Gherlii de eventualele căderi de zăpadă de pe acoperişurile construcţiilor. Dar şi aşa au fost cîteva cazuri izolate, cînd unii pietoni s-au trezit cu omătul în cap, dar situaţii dramatice nu s-au consemnat. Oricum, iniţiativa primarul Ovidiu Drăgan a avut un efect pozitiv în rîndul populaţiei.

La Gherla, zilele trecute, prin grija Primăriei angajaţii de la SC ADP SA au început să cureţe rigolele de pe marginea drumurilor şi s-au săpat şanţuri pentru scurgerea apei apărută după topirea bruscă a zăpezii, acţiune coordonată în fiecare dimineaţă de edilul-şef a localităţii de pe Someş. Astfel de lucrări organizate de Primărie am văzut la începutul acestei săptămîni în comuna Iclod, unde primăriţa Maria Mureşan a solicitat şi sprijinul unor posesori de tractoare şi alte utilaje  în curăţirea drumurilor şi a trotuarelor din cele cinci sate componente ale frumoasei aşezări din împrejurimile  municipiului Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie