Primăria clujeană asigură masă gratuită pentru angajaţii SMURD

Primăria Cluj-Napoca a decis să-i sprijine pe angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Cluj prin oferirea a două mese gratuite pe zi.

’Serviciul SMURD este foarte important pentru noi toţi, astfel că primăria a decis să vină în sprijinul angajaţilor acestui serviciu şi să le ofere zilnic două mese calde pe zi la Cantina de ajutor social. În acest sens, vom propune, în următoarea şedinţă de Consiliu local, alocarea sumei de 65.000 de lei pe anul 2012 pentru asigurarea prînzului şi cinei pentru 10 persoane de la SMURD’’, au declarat reprezentanţii primăriei.

Masa va fi livrată în sistem catering de luna viitoare, iar transportul va fi asigurat de primărie direct la cele două puncte din Cluj-Napoca ale SMURD.  Pînă în prezent, masa medicilor de pe echipajele SMURD era asigurată de Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Cluj, însă din cauza intervenţiilor la care aceştia trebuie să răspundă, ei de fapt nu îşi pot exercita acest drept. Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Cluj dispune de două echipaje, fiecare format din cîte cinci membri, respectiv un medic, un conducător auto şi trei paramedici.

Medicul şi conducătorul auto efectuează gărzi de 24 de ore, ceilalţi efectuează ture de cîte 12 ore. În cursul anului 2011, SMURD a avut peste 4.600 de intervenţii. ‘’Pe lîngă zonele în care intervin în mod obişnuit, cele două echipaje sînt solicitate frecvent pentru pacienţi critici, aflaţi la spitalele din celelalte oraşe din judeţ şi care necesită transfer de urgenţă la spitalele din Cluj. În aceste condiţii, durata intervenţiilor se prelungeşte, astfel, în unele situaţii, durata unei intervenţii pentru un pacient ajunge la 2-3 ore sau chiar mai mult’’, au mai explicat reprezentanţii primăriei pentru a motiva decizia de a se asigura personalului SMURD mesele gratuite.

Articole din aceeasi categorie