Prima platformă de crowdfunding autorizată în România

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a anunțat autorizarea primei platforme de crowdfunding din România, SeedBlink.

Seedblink Crowd S.A., care administrează platforma, este prima societate autorizată de A.S.F. ca furnizor de servicii de finanțare participativă. Societatea este autorizată să ofere următoarele servicii: * plasarea fără un angajament ferm de valori mobiliare și instrumente admise în scopuri de finanțare participativă, recepția și transmiterea de ordine în legătură cu acele valori mobiliare și instrumente admise * utilizarea vehiculelor cu scop special pentru furnizarea de servicii de finanțare participativă * operarea unui buletin de anunțuri.

Finanțarea participativă se realizează prin soluții de tehnologie financiară care oferă întreprinderilor mici și mijlocii, cu precădere celor nou-înființate și celor aflate în extindere, un instrument de finanțare alternativ la cel bancar, prin punerea în legătură a potențialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanțare. O astfel de finanțare se realizează prin împrumuturi și achiziționări de valori mobiliare sau alte instrumente admise. Derularea activității presupune implicarea a trei participanți principali: dezvoltatorul de proiect care propune proiectul spre finanțare, investitorii care finanțează proiectul și un furnizor de servicii de finanțare participativă care constituie „interfața” între dezvoltatorii de proiecte cu potențialii investitori prin administrarea unei platforme online. A.S.F. subliniază că activitatea de finanțare participativă presupune în continuare o serie de riscuri specifice pentru investitori, deoarece aceștia nu beneficiază de protecția oferită de fondurile de compensare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut