Prima localitate din România care revine la restricții dure, din cauza coronavirusului

Rata infectărilor cu coronavirus a ajuns, în comuna Mărgău, la 12,39 la mia de locuitori, astfel că autoritățile au decis instituirea unor restricții dure. Astfel, în această localitate, începând de joi, magazinele se închid la ora 18.00 și se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu excepția, printre altele, deplasării în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

.Alte excepții sunt deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00. Prin excepție, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Nu în ultimul rînd, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut