Prigojin a oprit marșul spre Moscova. Mercenarii Wagner se întorc la baze

Şeful mercenarilor ruşi din gruparea Wagner, Evgheni Prigojin, angajat într-o rebeliune armată împotriva conducerii militare ruse, a acceptat să-şi oprească marşul spre Moscova şi a ordonat luptătorilor săi să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge, după medierea preşedintelui belarus Alexandr Lukaşenko, transmit Reuters şi EFE.

Prigojin a declarat că luptătorii săi au avansat până la 200 km de Moscova în ultimele 24 de ore.

Biroul preşedintelui belarus, Alexandr Lukaşenko, a anunţat că acesta a negociat sâmbătă cu şeful Wagner pentru a opri deplasarea trupelor grupării paramilitare în Rusia şi pentru a evita orice nouă escaladare, transmit Reuters şi AFP.

”Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui belarus Alexandr Lukaşenko de a opri deplasările membrilor înarmaţi ai Wagner şi măsurile de dezescaladare a tensiunilor”, se spune în anunţul transmis pe canalul oficial de Telegram al preşedinţiei belaruse.

Medierea a avut loc în acord cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a durat toată ziua.

”Ceea ce este în prezent pe masă este perfect acceptabil (…) pentru rezolvarea situaţiei, cu garanţii de securitate pentru luptătorii din Wagner”, se mai spune în mesajul preşedinţiei belaruse.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut