Preocupări în domeniul sănătății, la Gherla

Până nu demult, bolnavii municipiului Gherla au fost obligați să facă deplasarea la cabinetele de specialitate mai greu accesibile ori la Cluj-Napoca, ori în vecini, la Dej. Spitalul din localitate dispunea de 4 secții, dar acestea nu erau dotate cu aparatura necesară consultațiilor mai exigente. Văzând această situație neplăcută, administrația  locală din ultimii ani a făcut eforturi mari în vederea modernizării și dotării Ambulatoriului (Policlinicii), dar și al secțiilor de specialitate – ginecologie-obstetrică,  chirurgie, interne și pediatrie) din cadrul Spitalului Municipal.

Chiar zilele trecute, pe adresa Primăriei a sosit o înștiințarea din partea cabinetului ministrului Sănătății, care prevede aprobarea proiectului depus, referitor la finanțarea cu fonduri europene a modernizării și dotării Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal. Asta vine după ce, acum trei ani, clădirea Policlinicii a fost reabilitată după mulți ani de când acolo nu s-a efectuat nici o investiție.

Cabinetele și sălile de așteptare arată ca noi. De la începutul acestui an, gherlenii au la dispoziție și un computer tomograf, procurat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Cluj. Urmează să fie adus un medic specialist în acest domeniu. Tot în ultimele luni, secția Interne a spitalului s-a îmbogățit cu noi dotări medicale, iar acum câțiva ani a fost modernizat blocul operator din cadrul secției Chirurgie. Noutăți de care acum 30 de ani nici nu se putea vorbi. Urmează ca și actul medical să se ridice la nivelul și exigențele clinicilor de specialitate din Cluj-Napoca, fiindcă în privința aparatelor unitatea spitalicească stă bine, iar actualul manager se ocupă cu răspundere de satisfacerea tuturor cerințelor moderne de asistență medicală. Gherla nu este un  oraș atât  de mare, dar bolnavi sunt destui în localitate și în comunele din împrejurimi.

Primăria Municipiului Gherla mai are în plan construirea unei noi clădiri a secției Interne, în curtea spitalului de pe strada Horea, un proiect îndrăzneț, dar  necesar, având în vedere că este cel mai aglomerat compartiment al unității.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut