”Premiu” pentru fiecare metru cub de lemn de foc achiziționat cu facură

Ministerul Mediului propune ca toate persoanele care vor cumpăra cu factură lemn de foc să primească un ajutor de 150 lei pentru fiecare metru cub (mc), în limita a maximum 5 mc.

„Vom propune ca preţurile să fie compensate cu un ajutor de 150 de lei pe metrul cub de lemn de foc cumpărat (…) Cel care va beneficia va trebui să facă dovada că a cumpărat lemn de foc pentru încălzire cu factură şi cu aviz de însoţire a mărfii. De această măsură vor beneficia toţi cei care au cumpărat lemn de foc, indiferent de categoria socială sau dacă sunt consumatori vulnerabili sau nu, astfel încât să fie un ajutor similar cu cel pentru gaze naturale sau pentru energia electrică (…) Propunerea noastră se referă la 5 mc”, a afirmat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, care a precizat că plata către beneficiari se va face ulterior achiziţiei lemnului.
El a mai spus că lista beneficiarilor va fi întocmită de primării, și estimează că între 1 şi 3 milioane de familii vor putea primi acesată nouă subvenţie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut