Premierul Nicolae Ciucă: Plec de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică

Premierul Nicolae Ciucă și-a continuat, vineri, vizita în județul Cluj, context în care a participat la conferința de lansare a inițiativei „Women in Tech”, sub egida Innowave Summit 2022 și a asistat la prezentarea unui nou concept de mașină electrică. De asemenea, premierul a vizitat trei mari companii clujene.

Nicolae Ciucă a menționat că în privința numărului de femei aflate în topul managementului companiilor, România este pe primul loc în Europa.

El a precizat că municipiul Cluj-Napoca poate deveni un model de bună practică la nivel naţional, având în vedere numărul doamnelor şi domnişoarelor implicate în proiecte de inovare, cercetare şi dezvoltare.

„Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne şi domnişoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanţa pe care o aveţi în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiţie şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că puteţi să deveniţi un model de bună practică pentru toate doamnele şi domnişoarele din ţară. (…) România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor”, a afirmat Ciucă.

Premierul le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează.

„Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în judeţul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există şanse, există speranţă şi vă încurajăm să creşteţi cât mai mult numărul de doamne şi domnişoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaţilor în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Faptul că reuşiţi să puneţi în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităţilor locale, iar eu voi pleca de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică pe care am să-l recomand”, a susţinut Nicolae Ciucă.

După ce a vizitat la Cluj-Napoca standul AROBS-Newcar4future, care s-a prezentat la Innowave Summit 2022 cu un nou concept de maşină electrică, primul ministru a afirmat că susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant şi proiectele de protecţie a mediului sunt prioritare pentru Guvern.

„Am văzut astăzi, la Cluj-Napoca, o maşină a viitorului, E-car Concept. Acest prototip de maşină electrică este rezultatul ingeniozităţii, talentului, spiritului novator şi cercetării la nivel înalt ale echipei Newcar4future şi specialiştilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Susţinerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant şi proiectele de protecţie a mediului sunt prioritare pentru Guvernul pe care îl conduc şi reprezintă una din responsabilităţile faţă de generaţia viitoare”, a scris Ciucă, pe Facebook.

El a adăugat că Guvernul trebuie să continue programele privind achiziţia de maşini electrice.

„Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziţionarea de maşini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câştigă teren de la an la an este un bun semnal. Utilizarea fondurilor din Planul Naţional de Dezvoltare şi Rezilienţă pentru energie curată, eficienţă energetică, transport fără poluare şi un mediu mai curat este şansa ca viitorul României să fie verde”, a afirmat premierul Ciucă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut