Premierul Florin Cîțu a evitat să spună dacă vizează șefia PNL

Premierul României, Florin Cîțu, a ocolit un răspuns la întrebarea dacă va intra în cursa pentru șefia PNL, în cadrul Congresului al cărei dată nu a fost încă stabilită. El s-a rezumat la a sublinia doar că e sigur că atunci când va fi decis un congres, vor apărea și candidați pentru mai multe funcții în partid. Deocamdată, a mai precizat prim ministrul României, prioritatea sa este de a guverna.

Până acum, Florin Cîțu nu și-a anunțat oficial intenția de a intra în cursa pentru șefia PNL. Surse politice liberale dau însă ca sigură candidatura actualului premier la președinția Partidului Național Liberal, iar Emil Boc ar viza funcția de președinte executiv.

„Am spus că, în acest moment, pentru mine este foarte important să fac o treabă bună în ceea ce privește guvernarea României, românii ne-au dat un vot important, am creat o coaliție puternică, despre care am spus că va dura cel puțin patru ani de zile, la guvernare. În ceea ce privește partidul din care fac parte, PNL, este partidul cel mai important în coaliție, are premierul coaliției, dar în acest moment nu a decis un congres. Sunt sigur că atunci când va fi decis un congres, vor apărea și candidații pentru mai multe funcții”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca.

De asemenea, în ceea ce privește faptul că România a fost de multe ori avertizată pentru netranspunerea directivelor UE în legislația națională, premierul a recunoscut că suntem în urmă, dar a subliniat că, anul acesta, se fac progrese în acest sens.

„Ministrul Afacerilor Externe prezintă situația în care România este avertizată, foarte des, în ședințe de Guvern. Atrag atenția de fiecare dată ministerelor să vină cu propunerile de lege, cu legislația necesară pentru a transpune în vigoare directivele europene. E adevărat că suntem în urmă, dar facem, anul acesta, progrese în această direcție”, a mai spus Florin Cîțu.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut