Premierul Ciucă a recţionat, în sfârșit, la declaraţiile lui Viktor Orban

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, cu prilejul unei vizite în judeţul Alba, că declaraţiile făcute în România, la sfârşitul săptămânii trecute, de către premierul Ungariei, Viktor Orban, sunt „nedorite” şi „nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate”.

El a subliniat că doreşte să transmită, din inima Ardealului, un mesaj „pentru toleranţă, înţelepciune şi solidaritate”, pentru „respectarea valorilor europene, adăugând că o privire în istorie ne arată că „este mult mai important şi mai benefic ceea ce ne uneşte decât ceea ce ne dezbină”.

„Românii sunt un popor primitor şi s-a văzut asta în contextul războiului de la graniţă. România este percepută ca o ţară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii şi trăiesc foarte bine, trăiesc în linişte şi în pace. Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate. Aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranţă, pentru înţelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene şi am convingerea că noi toţi, uitându-ne în istorie, putem să înţelegem că ceea ce ne uneşte este mult mai important şi mai benefic decât ceea ce ne dezbină”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat sâmbătă, la Băile Tuşnad, unde s-a aflat într-o vizită privată, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor şi primejdiilor şi nu credea că piloanele civilizaţiei occidentale vor începe să se dărâme. În opinia sa, fenomenul migraţionist a împărţit Europa în două şi există o dispută între aceste două părţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut