Premierul a semnat ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19

Premierul Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății, a semnat luni, 19 aprilie 2021, ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

Din componența comisiei fac parte un număr de 7 persoane – reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național al Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și un reprezentant al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Potrivit unui comunicat al MS, remis luni seara presei, printre atribuțiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 și a responsabilităților instituțiilor implicate, precum și identificarea potențialelor neconformități, corectarea lor și formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătățire a procesului de raportare și a calității datelor. De asemeni, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului și a conținutului raportărilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 și să identifice corespondența dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut