Premieră pe piața muncii din Cluj: O companie angajează un responsabil cu fericirea

Compania clujeană FSP Global își va completa echipa cu un responsabil cu fericirea angajaților, post numit Chief Happiness Officer (CHO), a cărui responsabilitate este de a identifica ce îi bucură pe colegii de muncă.

Conducerea companiei afirmă că unul dintre motivele pentru care a hotărât crearea acestui nou post este că, din cauza perioadei pandemice, angajații au devenit din ce în ce mai retrași, mai nesociabili, iar acum trebuie să se adapteze unui nou program de lucru, hibrid, deoarece munca de acasă va fi cel mai probabil alternată cu lucrul la birou. Rolul CHO este să descopere nevoile fiecăruia dintre angajați pentru a înțelege ce îi face fericiți, dar și pentru a le arăta că munca pe care ei o fac contează pentru echipă și pentru companie.

Recrutarea, integrarea în echipă, planificarea carierei, managementul performanței, implicarea și recunoașterea meritelor, toate aceste domenii pot beneficia enorm de pe urma unei abordări organizaționale orientate spre fericirea angajaților”, spune Antonio Patane, fondator FSP Global Group. El crede că angajații trebuie să simtă că munca lor este apreciată, dar și că ei, ca oameni, sunt apreciați la adevărata lor valoare, iar mediul de lucru poate fi o sursă de satisfacții profesionale și personale dacă oamenii se pot dezvolta nu doar din punct de vedere profesional, ci și uman.

FSP Global, parte a consorțiului de firme FPS Global Group cu sediul în Cluj-Napoca, activează în Business Processing Outsourcing și furnizează servicii relații cu clienții și consultanță într-o mulțime de limbi străine, printre care engleză, germană, franceză, rusă, arabă, maghiară, italiană, română, cehă, spaniolă, olandeză, portugheză, poloneză, ucraineană, kazahă, bulgară, albaneză, birmaneză, malaeziană, afrikaans și alte zece limbi africane, hindusă sau urdu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut