Pregătiri pentru noul an școlar la Turda

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a avut, marți o întâlnire cu Marinela Marc, inspector școlar județean, cu reprezentanți ai Prefecturii Cluj, ISU Cluj și Direcției de Sănătate Publică pe tema pregătirilor pentru începerea noului an școlar. „Mm avut discuții pentru asigurarea unui început de an școlar cât mai sigur și eficient pentru toți elevii din municipiu. Împreună cu inspectorul școlar județean, am discutat punctual despre fiecare instituție școlară din municipiul nostru dar și din comunele învecinate.

Reprezentanții Prefecturii Cluj au discutat măsurile de siguranță și coordonarea eforturilor între instituții, pentru a asigura protecția și buna desfășurare a activităților școlare. ISU Cluj a prezentat importanța planurilor de intervenție în caz de situații de urgență, iar Direcția de Sănătate Publică a oferit recomandări pentru menținerea unui mediu școlar sănătos.

Prin colaborare și coordonare vom reuși să creăm un cadru optim pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Pe această cale, mulțumesc tuturor directorilor și dascălilor pentru contribuția lor și sunt convins că în municipiul nostru vom avea un început de an școlar reușit!”, a anunțat Cristian Matei.

Primăria Turda a demarat în ultimii ani ample investiții pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ.

Astfel, în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, instituțiile de învățământ din municipiul Turda vor beneficia de o finanțare totală în valoare de 13.341.050,57 lei fără TVA, pentru achiziționarea de echipamente TIC moderne, mobilier nou și materiale didactice, educaționale și sportive. Toate instituțiile de învățământ din Turda sunt beneficiare, cu excepția Colegiului „Emil Negruțiu” Turda, care va beneficia de același tip de finanțare într-un apel de proiecte special dedicat liceelor cu profil agricol.

De asemenea, tot cu fonduri UE la Școala Profesională se va construi un laborator modern.

Totodată, Școala ,,Teodor Murășanu” a beneficiat de investiții de peste 2,6 milioane de lei pentrulucrări cum ar fi reabilitare termică 3 corpuri clădire – 2 corpuri de pe str. Dr.I.Ratiu și clădire str. G. Barițiu, înlocuire tâmplării exterioare, reabilitare acoperișuri, amenajări interioare și dotări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut