Prefectura Cluj, în anul pandemic 2020

Anul trecut, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în 150 de ședințe și a adoptat 100 de hotărâri. Pe linia gestionării situațiilor de urgență, fostul prefect Mircea Abrudean a emis 9 ordine.

În contextul gestionării pandemiei generate de noul Coronavirus SARS-CoV-2, au fost aprobate 3 planuri medicale la nivelul județului pentru gestionarea situației saitare și-au fost organizate circuite pentru deplasarea persoanelor care au intrat în județ prin Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. De asemenea, un spital de campanie a fost dotat, din surse private, au fost identificate și dotate centre de carantină și au fost montate 20 containere modulare din rezerva de stat, cu titlu gratuit. Până în prezent, județul Cluj a beneficiat de cel mai mare număr de astfel de containere din țară.

Conform unui raport al Prefecturii, în anul care a trecut, au fost elaborate 3 ghiduri de informare și prevenție a infectării cu noul coronavirus, destinate pacienților, angajatorilor si persoanelor aflate în izolare/carantină și a fost crescută capacitatea de testare, de la 1 laborator și 70 de teste pe zi în martie, la 12 laboratoare și peste 3.000 teste în prezent. Capacitatea spitalicească pentru pacienții cu coronavirus numără azi peste 800 paturi pentru cazuri normale și 102 paturi ATI COVID-19.

Tot în 2020, au fost organizate multiple întâlniri cu managerii de spitale și personalul medical, pentru identificarea soluțiilor la situațiile apărute și au fost organizate și coordonate mai multe acțiuni de sprijin pentru populație din partea asociațiilor de voluntari, care au avut un rol considerabil în această perioadă. Platforma Un singur Cluj, Vă ajutăm din Cluj, Beard Brothers, Cert Transilvania, Rescue 4&4 sunt doar câteva dintre numele sub care sute de voluntari au contribuit la combaterea efectelor pandemiei, cu resurse financiare și efort,

Nu în ultimul rând, a fost gestionat cu succes pelerinajul de la Mănăstirea Nicula organizat între 12 și 15 august, fiind respectate toate măsurile stabilite.

În perioada stării de urgență, a fost realizat și implementat un Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere și videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor), în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și cu celelalte structuri teritoriale de specialitate.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut