Prefectul județului Cluj, Irina Munteanu: „Campania de vaccinare ia o nouă traiectorie”

Noul prefect al județului Cluj, Irina Munteanu, atrage atenția că actuala campanie de vaccinare anti-Covid 19 va lua o nouă traiectorie, în sensul că va fi gestionată de medicii de familie, la fel ca în cazul vaccinărilor obișnuite de dinainte de pandemie, iar centrele de imunizare vor dispărea. Deja, lucrurile sunt în desfășurare.

Să nu uităm că deși nu mai avem o pandemie în adevăratul sens al cuvântului, și niște măsuri în acest sens, lucrurile trebuie gestionate și ținute sub control, în continuare. Pe de altă parte, campania de vaccinare ia o nouă traiectorie și anume va fi transferată în cel mai scurt timp la medicii de familie, prin Planul Național de Vaccinare, adică va fi la fel ca și la orice alt fel de vaccin antigripal pe care îl accesăm pentru copii sau adulți. Centrele se vor închide, spațiiile respective își vor relua activitatea pe care o aveau înainte. Lucrurile merg mai departe și este importantă conștientizarea populației cu privire la acest aspect.

Procesul (n.red de închidere a centrelor) este în desfășurare, dacă mai sunt programări în platformă, acelea se vor onora și ulterior le vom suspenda, sunt proceduri anume care trebuie făcute, trebuie predate documente. Pentru cele care s-au desființat deja, tichetele, toate, pot fi preluate de către administrațiile locale, deci lumea își va putea recupera aceste tichete”, a declarat pentru Făclia de Cluj, Irina Munteanu.

Prefectul a mai subliniat că îa acest moment nu mai există restricții de niciun fel și toate măsurile care au fost instaurate pe parcursul celor doi ani de stare de alertă și urgență, nu mai sunt în vigoare.

Deci tot ce presupunea program, limitări de număr de persoane, purtarea măștii, toate aceste restricții nu mai sunt valabile, starea de alertă a fost ridicată. Dar există și în continuare, la nivel de recomandare, din partea Ministerului Sănătății aspecte spre exemplu, legate de purtarea măștii. Aceste recomnadări se referă la purtarea măștii în interior sau în spații închise și aglomerate. Din punctul meu de vedere este o recomandare sănătoasă, în sensul că pot da exemplul fiului meu, care în ultimii doi ani nu a mai făcut nicio răceală. Ce facem în cazul în care ne îmbolnăvim? Mergem la medicul de familie, ne facem testul acolo, primim tratament administrat de medic și concediu medical”, a mai spus prefectul județului Cluj.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut