Praf, păr, mâzgă, rugină și mucegai în magazinele Lidl din Cluj

În august, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat magazinele Lidl din țară, iar în județul Cluj a dat amenzi de 340.000 lei și a închis temporar două magazine.

Comisariatul Județean pentru Protecția Comnsumatorilor (CJPC) Cluj a controlat 13 magazine Lidl de pe raza județului, și a aplicat 24 amenzi contravenționale, în valoare totală de 340.000 de lei, 10 avertismente cu oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4.000 lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru două unități.

Comisarii CJPC Cluj au constatat abateri referitoare la comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, a unor produse de patiserie care prezentau pe suprafață arsuri, a unor băuturi alcoolice cu neconcordanțe între prețul de pe etichetă și cel de pe produs, precum și între prețul de la raft și cel de la casa de marcat. De asemenea, a fost depistată comercializarea de legume și fructe necurățate, cu mucegai, unele chiar în fermentație, de ouă neigienizate, sparte, cu scurgeri de conținut pe ambalaj, și de produse de brutărie-patiserie fără mențiunea „produs/ din produs decongelat”, cu ambalaj deteriorat. Comisarii au mai sancționat utilizarea de vitrine insalubre, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide și rugină, de cuptoare neigienizate, de lăzi frigorifice cu acumulări excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr. Alte nereguli constatate s-au referit la deficiențe de etichetare a produselor, produse cu ambalaje deteriorate, neafișarea perioadei de desfășurare a promoției, folosirea unor spații de depozitare neigienizate, rafturi murdare, și neconcordanțe între denumirea produsului și cea de pe eticheta de la raft.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut