Potaissa Turda, 16 meciuri la rând fără înfrângere

Handbaliștii antrenați de Horațiu Gal au învins, joi, pe HC Vaslui și a ajuns la 16 partide la rând fără înfrângere. De asemenea, Potaissa are o serie de șapte victorii consecutive în fața Vasluienilor în partidele oficiale.

Joi au avut loc meciurile etapei a 22-a din cadrul Ligii Naționale de handbal masculin, denumită Liga Zimbrilor, iar Potaissa Turda, ocupanta locului secund, a înfruntat-o, la Cluj-Napoca, pe HC Vaslui, în fața căreia s-a impus cu 32-23, după 15-9 la pauză. Turdenii au dominat copios partida da capo al fine, confirmând calculele hârtiei într-un joc dezechilibrat, în care omogenitatea formației antrenată de Horațiu Gal și plusul de valoare au făcut diferența. Pentru Potaissa Turda au marcat Zacaciurin (6), Pavel (4), Thalmaier (4), Pop (4), Szoke (3), Pințoiu (3), Savic (3), Cîntec (2), Dumitriu (2) și Vereș (1). În aceeași etapă, Steaua a învins CSM Reșița cu 39-26, iar CSM Făgăraș a dispus de CSU Suceava cu 28-20. Potaissa Turda acumulează 53 de puncte și se menține pe locul secund, cu 53 de puncte, Thalmaier și compania având un meci în plus față de HC Dobrogea Sud Constanța. Următoarea etapă în Liga Națională va avea loc vineri, iar Potaissa Turda joacă, de la ora 15:50, cu HC Buzău, pentru ca duminică, 11 aprilie, să întâlnească, de la ora 18:40, cu Știința Bacău.

Să mai scriem că jucătoarele Daria German, Sarah Kibedi și Denis Vereș, toți de la Potaissa Turda, au fost convocați la loturile naționale. Daria German și Sarah Kibedi vor participa în perioada 12 – 18 aprilie la acțiunea lotului național de junioare, ce va avea loc la Râmnicu Vâlcea. Denis Vereș va participa la acțiunea lotului național de juniori ce va avea loc în perioada 21 – 29 aprilie la Drobeta Turnu Severin.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut