Posturi suplimentate în Educație

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi din Educație, în principal destinate învățământului preuniversitar de stat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

El a precizat că hotărârea de Guvern aprobată modifică și completează HG 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației.

„În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învățământului preuniversitar de stat, inclusiv învățământului special, Centrelor județene de resurse și asistență educațională, Centrului municipiului București de resurse și asistență educațională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcție”, a afirmat Cărbunaru, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, suplimentarea este impusă de faptul că, începând cu acest an școlar, este necesară creșterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 – 5, 6 ani în învățământul preșcolar și a celor cu vârste de 6 – 18 ani în învățământul obligatoriu. „Și este necesară îmbunătățirea serviciilor de asistență psihopedagogică și consiliere educațională pentru un număr cât mai mare de elevi și preșcolari din învățământul preuniversitar”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut