Poșta Română ajută victimele războiului din Ucraina

Primul convoi cu ajutoare umanitare asigurate de Poșta Română pentru Ucraina a plecat joi din Stația de tranzit din Cluj-Napoca. Cele nouă mașini, opt autoutilitare și un camion încărcate cu peste 50 de tone de bunuri de maximă necesitate, vor ajunge în stația Halmeu, urmând ca apoi să fi distribuite de Poșta Ucrainei în zonele grav afectate de războiul purtat de Rusia împotriva țării vecine.

Poșta Română a ținut încă de la începutul invaziei trupelor ruse în Ucraina să se implice în susținerea cetățenilor din această țară. Astfel, în prima etapă, au fost puse la dispoziția refugiaților 203 locuri de cazare pe care Poșta Română le deține în toată țara. În a doua etapă s-a demarat o acțiune umanitară pentru susținerea celor care au rămas acasă și nu au alimente, medicamente și alte lucruri de strictă necesitate.

Prezent la Cluj-Napoca pentru a însoți convoiul cu ajutoare spre Halmeu, directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a declarat că prin acest demers s-a dorit să se dea un răspuns la o nevoie pe care societatea ucraineană o are. „Prima reacție a oamenilor a fost să dea ce au pentru semenii lor din Ucraina. Și noi, Poșta Română, în prima fază am oferit ce am avut iar apoi am zis să ne folosim această rețea pe care o avem în dotare și să strângem bunuri pentru cei care au nevoie în Ucraina. Toate bunurile care au fost donate la oficiile nostre din țară au fost aduse în Centrul de tranzit Cluj, urmând să fie duse la punctul de trecere al Frontierei Halmeu, de unde vor fi preluate de Poșta Ucrainei”, a spus Ștefan.

Donațiile au costat în: alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc.); produse de igienă (scutece, șervețele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante etc.); îmbrăcăminte și încălțăminte (femei/bărbați/copii, îmbrăcăminte termică, mănuși, rucsacuri, încălțăminte în condiție bună/nouă etc.); suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, stații walkie-talkie, stații radio emisie-recepție, camere cu termoviziune etc.); produse din categoria celor de încălzire și de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc.); echipamente medicale de susținere a răniților (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile și cadre destinate persoanelor cu deficiențe locomotorii, bastoane etc.).

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut