Poșta distribuie voucherele de 250 lei. Când ajunge poștașul și de când pot fi folosiți banii

Poşta Română a anunțat că distribuie, începând de vineri, primele loturi de carduri pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Un prim lot de peste 35.000 de carduri electronice este distribuit în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Următorul lot, de aproape 300.000 de carduri va fi livrat săptămâna viitoare, la nivelul întregii țări, dintre care circa 55.000 de carduri vor ajunge în București.

Distribuirea va fi realizată de Poşta Română la domiciliile beneficiarilor, în maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați, întreaga perioadă de valabilitate a convenției fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, vor fi acordate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: * emiterea cardurilor de unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului) * împlicuire și distribuirea * încărcarea valorică a cardurilor. Încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, așa că, ajutoarele aferente tranșei I vor ajunge la beneficiari începând din 20 iunie.

Conform estimărilor lui Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, peste 2,5 milioane de români vor beneficia de acest sprijin.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut