Post de medic veterinar la Aeroportul Cluj-Napoca

Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca va avea angajat un medic veterinar pentru a controla animalele de compaie ce vor călători cu avionul. Și asta după ce Guvernul României a decis săptămâna trecută suplimentarea cu 25 de posturi a angajaților din vămi din partea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Nevoia suplimentării numărului de posturi al angajaţilor din vămi din partea ANSVSA a generat această hotărâre, care suplimentează cu 25 posturile aferente direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor la nivel judeţean, care au în structura lor posturi de inspecţie la frontieră. Aceste posturi sunt necesare efectuării activităţilor de control oficial ale ANSVSA pentru a gestiona în mod corespunzător volumul mare de activitate la frontieră, ca urmare a crizei din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cărbunaru a menţionat că posturile au fost distribuite în felul următor: Halmeu (3 posturi), Siret (4 posturi), Vişan Dorneşti (3 posturi), Stânca-Costeşti (4 posturi), Sculeni (2 posturi), Albiţa (2 posturi), Constanţa (1 post), Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ (1 post), Moraviţa (1 post), Galaţi (1 post), Isaccea (2 posturi), Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca (1 post).

Purtătorul de cuvânt a menţionat că hotărârea adoptată miercuri de Guvern modifică anexa nr. 2 a HG 1415/2009 privind organizarea ANSVSA şi a unităţilor din subordinea acesteia, în contextul unei creşteri importante a volumului de activitate la frontieră, în urma agresiunii militare ruse din Ucraina.

Potrivit oficialilor ANSVSA, inspectorul sanitar-veterinar va avea printre atribuții verificarea animalelor de companie în privința documentelor și a stării de sănătate.

Practic este vorba de un medic verinar care va activa în cadrul Punctului de inspecție și control de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, având atribuții de verificare a documentelor de intrare și ieșire a animalelor de companie, precum și starea de sănătate a acestora, iar, după caz, stabilirea de măsuri suplimetare dacă situația o impune”, a declarat pentru Făclia Ioan Oleleu, vicepreședintele ANSVSA.

Oleleu a precizat că a ținut de mult timp ca pe aeroportul clujean să se înființeze un post de medic veterinar. „Este o facilitate în plus asigurată de serviciile veterinare pentru o mai bună funcționare a circulației necomerciale a animaleor de companie”, a declarat Ioan Oleleu.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut